Casper

Tronic CaraelCasper, viralliselta nimeltään Tronic Carael, on tammikuussa 2006 syntynyt, vallottavan energinen punaruskea-valkoinen bordercollieuros. Casper asustaa Vantaan Pakkalassa yhdessä emäntänsä Sarin ja isonveljen Oliverin (Tronic Rivaldo, synt. 23.6.2007) kanssa.

Casper on ihan pikkuveijarista lähtien seurannut mukana Oliverin rauniotreeneissä, niinpä hän on iästään huolimatta edistynyt jo varsin pitkälle maalimiesten etsimisessä. Ilmaisukin onnistuu jo kentällä; eiköhän se vähitellen onnistu myös raunioradalla. Raunioetsinnän ohella Casper on harjoitellut kotitottelevaisuutta pentuajasta lähtien: luoksetulot, paikallaan odottaminen ja perusasennot sujuvat jo kohtuullisen mallikkaasti. Casper on niin innokas tienaamaan makupaloja, että hän tekee kaikki asennot sivussa myös silloin, kun treenivuorossa on isoveli Oliver. Seuraamisessa olisi vielä parannettavaa, sillä nakkipalojen mukana tahtovat Casperin suuhun osua myös Sarin sormet... Mutta kaikki kuntoon ajallaan.

Casper on supervilkas ja energinen laiha luikeroliini, jolle ei kovasta ruokahalustaan huolimatta tuntunut aluksi kasvavan kuin pitkät raajat ja perhoskoiramaisen isot korvat. Mutta ajan myötä mittasuhteet osuivat kohdalleen. Casper on ulkonäöllisesti mukavan tasapainoinen yhdistelmä sekä emäänsä Stellaa että kuvien perusteella isäänsä Rediä.

Casper on valtavan toimintakykyinen ja -haluinen, jopa siinä määrin, että Sarilla on Casperissa joskus pitelemistä. Vaikka Casperin energia on välillä hurjaa, osaa hän onneksi treenikentällä myös rauhoittua ja keskittyä. Kotona rauhoittuminen tapahtuu usein vasta käskystä; Casper kun ei oikein ymmärrä, miksei vetoleikkejä voisi jatkaa sisälläkin koko iltaa. Sohvalla tai ruokapöydän ääressä istumisen ajan voisi hyvinkin tehokkaasti käyttää vetoleikkeihin ja lelujen noutamisharjoituksiin.

Casper on uusien paikkojen ja ympäristöjen suhteen peloton ja hurjan utelias, siksi kasvattaja-Pirjon ehdotti nimeksi Kolumbusta. Hyvin olisi tuokin nimi pikkupojalle sopinut. Casperin tulevan kesän kehityskohteeksi voisi sanoa ehkä oman kotipihan vartioimisen. Lähinnä siis siksi, että kaikkia ohi kulkevia koiria ei tarvitsisi haukkua. Mutta minkäänlaista aggressiivisuutta ei tähän ohikulkijoiden haukkumiseen liity, eikä Casper esimerkiksi yritä karata pihalta vieraiden luokse. Ennemminkin koettaa kurkistella ohikulkijoita varovaisesti talon kulman takaa, vähän piilosta. Lähinnä kai Casper haluaa raportoida meille muille kaikista ohikulkevista vieraista. Casper on muutekin hyvin juttelevainen koira. Aamu alkaa hissukseen kissamaisesti naukumalla, kun muiden vielä vedellessä sikeitä hereilläolo alkaa tympiä. Ja kun tähän yhtyy vielä toinen ”laulava lintukoira” eli veli Oliver, saa Sari erityisesti viikonloppuaamuisin heräillä duettoon. Ei siis ulvomiseen vaan hiljaiseen naukumista muistuttavaan mouruamiseen kuonot sängyn laidalla.

Casper rakastaa lapsia, huomiota ja leikkimistä. Casperille on todella tärkeää päästä muun perheen mukana tekemään asioita, olkoon se sitten kaupassa käyntiä, pihan haravointia tai saunan lämmittämistä mökillä. Ja Casperin kanssa onkin mukava touhuta kaikenlaista, sen verran tottelevainen ja suhteellisen helppo tapaus tämä pikkukoiruus on ollut pienestä pitäen.


 

Katso myös:

Koiranetissä


 

© Kennel Tronic 2012