Esittely

Sain ensimmäisen koirani, tiibetinterrieri KANS& POHJ MVA Sadi-Ya’s Sauce Solo Khan’in eli Turren ollesani 13-vuotias. Harrastin sen kanssa tokoilua ja harjoittelimme kaikennäköisiä temppuja. Turrea kouluttaessani totesin, että pidän enemmän koirista, jotka tekevät pyydettyjä asioita tekemisen ilosta, ei makupalojen toivossa. Turre nimittäin totteli oikein hyvin, jos kädessä oli jotain herkkua. Vastaavasti Turre huomasi välittömästi, jos yritin käskyttää sitä ilman palkkaa. Otin selville mikä rotu olisi aktiivisempi ja innokkaampi työskentelemään ja ihastuin bordercollieen.

Ostin ensimmäisen bordercollieni, KANS& FIN MVA Festivo Ninoneron’in eli Ronin, Festivo- kennelistä Marja-Liisa ”Miisa” Lönnholtzilta vuonna 1993. Minun oli tarkoitus jossain välissä ottaa Ronin urospentu, mutta ihastuin valtavasti Brendaan (KANS & FIN MVA Festivo Quincina), kun olimme VAIN KATSOMASSA kyseistä pentuetta vuonna 1996. Näin ”puolivahingossa” meille tulikin narttukoira.

Vuonna 1998 vanhempani olivat hankkimassa koiraa. Oakmeadow-kenneliin syntyi kooikerhondjen pentuja ja niistä yksi (FIN & S MVA V-00 Oakmeadow Rainsong eli Cindy) muutti vanhempieni luo. Omistin Cindyn yhdessä äitini kanssa. Keväällä 2002 otin mittelspitz-nartun Thomdy Doms Red Roxette’n eli Minnin lähinnä tytärtäni Maria silmälläpitäen. Minni lähti ”evakkoon” mummilaan, kun vuonna 2003 Brenda sai viimeisen pentueensa. Tällä reissulla Minni on vieläkin eli nykyään se taitaa jo asustellakin vanhempieni luona. Seuraava ”puolivahingossa” tullut koiramme on Brendan viimeisestä pentueesta narttu, BH Tronic Stella Polaris eli Stella. Päätimme pitää Stellan itsellämme, koska ihastuimme siihen korviamme myöden. Halutessasi voit lukea lisää omista koiristani välilehden omat koirat alta.

Kävin kasvattajakurssit sekä jalostusneuvojan perus- ja jatkokurssit omaa tiedonjanoani ruokkiakseni. Pikkuhiljaa myös kasvatustyö alkoi kiinnostamaan ja nyt se on vienyt minut mukanaan täysin. Olin myös muutaman vuoden Suomen Border Colliet & Australian Kelpiet ry:n hallituksessa ja jalostustoimikunnassa. Valitettavasti ajanpuutteen vuoksi nekin ovat jääneet.

Tronic-kennel on kasvattanut bordercollieita vuodesta 1999 alkaen. Pentueita syntyy suhteellisen harvoin, noin kerran vuodessa. Tällä hetkellä olen kasvattanut kahdeksan pentuetta. Kaikki pentumme syntyvät ja kasvavat kotioloissa. Ne tottuvat luonnostaan kodin ääniin ja elämään. Tästä pitävät kolme lastamme huolen ;) Aina kun säät vaan sallivat annamme pennuille myös mahdollisuuden ulkoilla omakotitalomme pihamaalla.

Tronic-kennelissä jalostukseen käytetyt koirat ovat kaikki terveitä ja hyväluonteisia. Käytän jalostuskoirien valintaan paljon aikaa ja vaivaa, mutta olen todennut, että se kannattaa.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kotiimme tai harjoituspaikoille Tronic-kennelin koiriin! Niitä on ilo esitellä! ;)

Pirjo Peltoniemi-Huuhko

 
 

© Kennel Tronic 2012