Fiia

Tronic Ginnia
Fiia asustelee Lepaalla Hattulassa staffin ja tanskandogin seurana.
Harrastuksiin kuuluu ensisijaisesti agility ja saunominen, mutta myös vähän toko ja verijälki. Intohimona on uiminen ja veteen mennään aina kun mahdollista. Fiia on hyvin rento neiti sekä kotona, että kisakentillä. Se ei osaa stressata mistään.  Se on myös hyvin avoin ja ihmisrakas, erityisesti lapsirakas.

Lampailla ei olla käyty, mutta todella hyvin Fiialta sujuu possupaimennus. Staffi ei nimittäin olekaan ihan helppo paimennettava.;o) Lempipuuhaa on kuitenkin pihalla makoilu ja tarkkailu. Meidän lauma toimii niin, että Fiia ilmoittaa lähestyvästä ”vaarasta” ja Iines doggi tulee hoitelemaan vaaran. Yhtenä iltana Fiialla oli paha paikka, koska Iines oli sisällä ja Fiia joutui hoitelemaan yksin pihalla tallustelevan ilveksen. Naapuri kertoi Fiian onnistuneen tehtävästään elossa…hui!

Ruoka on yksi Fiian paheista. Se on ehkä maailman ahnein bortsu.

Koulutuksellisesti Fiia on ollut mulle hyvin haastava, niin erilainen kuin staffi tai tanskandoggi. Vaikka bortsu onkin, niin se ei kestä kauheasti toistoa. Se tuppaa ohjaajalta unohtumaan, etenkin tokoillessa. Onneksi se kuitenkin oppii asiat nopeasti ja on aina valmis tekemään, oli laji mikä hyvänsä.

Kokonaisuutena Fiia on erittäin tervepäinen neiti ja sopii meidän laumaan kun nenä päähän.:o)

Päivääkään en antaisi pois! (tai ehkä sen päivän, kun se oli käynyt pyörimässä naapurin avokompostissa kalanperkuujätteissä…)

 

Katso myös:

Koiranetissä

  • Harrastaa agilitya 3-luokassa ja Tokoa

 

© Kennel Tronic 2012