Lotto

Tronic JunexLotto eli Tronic Junex tuli meille pitkän etsinnän jälkeen. Etsimme hyvää perhekoiraa, jonka kanssa olisi tarkoitus harrastaa pääasiassa agilitya sekä jonkun verran tokoa.

Toiveena oli myös ruveta harrastamaan paimennusta, mutta aika näyttää, miten sen kanssa käy. Lotto on nyt käynyt muutaman kerran lampaita katsomassa ja ihan kivasti alkaa homma sujua. Positiivista on ollut myös se, että Lotto ei paimenna lapsia, autoja tms.

Lotto on mahtava koira. Mitä muuta siitä voisi sanoa? Virtaa sillä riittää melkoisesti. Tekee töitä täysillä, mielellään 110 lasissa. Sitten kun rahoittuu (kyllä se joskus rahoittuu), niin ei hätkähdä mitään, ei vaikka lapset tai muut koirat pyörisi sen ympärillä. Lotto on aina valmis silitettäväksi, rakastaa ihmisiä ja tulee hakemaan rapsutuksia kaikilta. Nykyään pääsee välillä myös sänkyyn kainaloon ja siihen painautuukin tyytyväisenä, tosin ei malta olla siinä kuin hetken. Tämä kuvastaakin Lottoa melko hyvin. Tehdään asioita ja voidaan rentoutuakin, mutta on aina valmis tekemään lisää.

Lotto on oppinut haukkumaan, oikein kunnolla. Tällä hetkellä pitää haukkua kaikki. Tätä yritetään kitkeä kyllä pois.. Lotto on ollut aina äänekäs pentu. Vikisee kun rapsuttelee. Ja nykyisin huutaa ja kiljuu treenikentällä tai välillä jo kentälle mennessä. Ilmaisee itseään hyvin voimakkaasti äänellä myös kotona. Mutta tässä ne huonot puolet olivatkin.

Lasten kanssa Lotto tulee toimeen upeasti. Lapset tykkäävät Lotosta hirmuisesti ja Lotto on tyytyväinen, kun saa huomiota. Lotto tykkää myös peuhata ”isoveikan” valkkaripoika Sisun kanssa. Sisu onkin nykyisin onnellinen, kun sillä on ihan oma leikkikaveri. Vanhuksesta (pitkäkarvainen kaniinimäyräkoira) ei ole leikkijäksi.

Loton kanssa aloitimme varovaisesti harrastelemaan agilityä sen ollessa 9 viikon ikäinen ja tokoa sen ollessa 10 viikon ikäinen. Vaikea arvata, kumpi laji tuolle hurjapäälle on mieluisampi (tai johtuneeko siitä, kumpi on minulle mieluisampi). Lotto syttyi agilityyn heti, kun pääsi ensimmäistä kertaa agikentälle. Loton oppimiskyky miellyttäviin asioihin on huikea, niitä ei niin miellyttäviä taotaan sitten huomattavasti kauemmin. Vaikeaksi homman tekee mieletön vauhti ja into ehdottaa asioita. Lotto yrittää aina kaikkensa. Välillä ei vaan mene asiat ihan yhteen sen kanssa, mitä itse haluaisin. Agility on silti huippukivaa. Lotto ampaiseekin pihalle päästessään esteiden keskelle makaamaan ja odottaa käskyä päästä tekemään jotain.

Lotto on mahtava persoona. Rakastaa ulkoilua ja pihalla oloa. Tykkää istuskella pihalla ja ihmetellä maailman menoa. Lenkillä Lottoa ei paljon poluilla näe. Se juoksee mieluummin metsässä mäkiä ylös alas tai pelloilla tuhatta ja sataa. Sen pitää aina mennä lujaa. Ja nopea se onkin, hurjan nopea ja ketterä.

Toiset koirat on Lotolle hieman epävarma juttu. Paljon olen yrittänyt päästää sitä leikkimään vieraiden kilttien koirien kanssa ja pentujen. Pääsääntöisesti tulee ihan hyvin juttuun. Tosin uroksia helposti komentaa. Lotto on kyllä pitkävihainen, jos joku sille murisee tai käyttäytyy uhkaavasti, niin helpolla ei Lotosta enää kaveria saa. Mutta onneksi sillä on omat kaverit. Ja eniten se nauttii, kun pääsee yksin kirmaamaan metsään.


Katso myös:

Koiranetissä

© Kennel Tronic 2012