KANS & FIN MVA Festivo Quincina "Brenda"


Brenda "Brenccu" on syntynyt Festivo-kennelissä Kuurilan kartanossa Iittalassa.

Brendan äiti, FIN TVA & MVA HK3 Festivo Nicole Dana "Dana" (mustavalkoinen), on luonteeltaan todella upea. Uskon, että Dana on suurelta osin "syyllinen" Brendan mahtavaan luonteeseen. Brendan isä on komea tanskalainen englannintuonti, mustavalkoinen uros DK CH KBHV-96 NV-97 Beagold Righteous "Ritchie".

Brendan kanssa samasta pentueesta on lähtöisin mm. Tiina Koskisen omistama agility- ja tokohuippu (sinivalkoinen narttu) FIN & N TVA FIN AVA & MVA HK2 BH Festivo Queue eli Q (Quukkis), Jorma Hillukkalan agilityhirmu (sinivalkoinen uros) FIN AVA Festivo Quicksilver "Sisu".

Brenda on ollut koko ikänsä erittäin terve koira. Rokotukset ja verinäytteet ovat lähes ainoita syitä eläinlääkärikäynneille. Brendan silmät on peilattu useaan kertaan ja ne ovat olleet terveet niin pentuna kuin aikuisenakin, kuten myös Brendan sisarustenkin. Brendan lonkat,. polvet ja kyynärpäät ovat niinikään tutkittu terveiksi.

Brenda oli luonnetestissä toukokuussa 1998 Vantaalla. Tulos oli +224 pistettä ja laukausvarma. Luonnetestituomari sanoi Brendasta, että se toimi kaikilla osa-alueilla juuri kuten paimenkoiran kuuluukin eli se on erittäin hyvähermoinen, toimintakykyinen ja sopivan pehmeäluonteinen.

Olemme harrastaneet Brendan kanssa agilityä, näyttelyitä ja pk-viestiä ja –jälkeä. Kilpailuviettimme on keskittynyt lähinnä näyttelypuolelle, mutta pari kertaa Brenda on nähty pk-kisoissakin. Brenda on osoittanut olevansa erittäin hyvä jokaiseen lajiin mitä olemme kokeilleet; vaikka ohjaaja tekee virheitä, niin Brenda toimii oikein. Brendan tyylinä on olla erittäin rauhallinen, kun se odottaa omaa vuoroaan päästä toimimaan, mutta kun on Brendan vuoro, se toimii kuin unelma. Joskus olen kuullut treeneissä kommentteja: "Sehän nukkuu! Saa nähdä lähteekö se tuosta mihinkään." Ja niin vaan on käynyt (ainakin tähän mennessä!), että Brenda on todistanut ko. väitteet vääriksi. Kaikenkaikkiaan Brenda on erittäin mukava harrastus- ja kotikoira. Kotona se on lähes huomaamaton ja harrastuksissa se omaksuu asiat todella helposti.

Brendalla on kolme pentuetta, jotka ovat saavuttaneet TVA- ja MVA-arvoja sekä CACIBeja, kilpailleet menestyksellä pk-lajeissa, tokossa ja agilityssä. Brenda on periyttänyt voimakkaasti erinomaista luonnettaan jälkikasvulleen.


Linkki Kennelliiton sivuille