Milli

Tronic Minyana


Tronic Minyana eli Milli muutti meille syyslomalla 2011. Milli on 11-vuotiaan ohjaajansa Emmin ensimmäinen oma koira. Milli on oikein ihana tänttähäärä-neiti. Perheemme kahden sakemannin lisäksi se kuuluu laumaan sataprosenttisesti jopa sen vanhan örkin mielestä. Toistaiseksi Millille on kuitenkin paikka näytetty. Lähtiessämme esimerkiksi lenkille, Milli on ensimmäisenä ovella jonossa sakemannien istuessa kiltisti taaempana. Mutta ovesta menee ensin pojat ja vasta sitten tulee Milli. Asiasta ei keskustella, Milli yksinkertaisesti vain odottaa omaa vuoroaan. Väärän käsityksen välttämiseksi pitää vielä mainita, ettei tyttö silti tossun alla ole päinvastoin. Milli sanoo oman mielipiteensä pojille hyvinkin napakasti.

Emmi on oikein ylpeä suojatistaan. Emmin opastuksella Milli seuraa voitokkaan isoisänsä Tronic Ibizzorin (Lakun) jalanjälkiä tulevana pelastuskoirana. Sitä varten on käyty treenaamassa raunioilla, rakennuksissa ja tietysti metsässä. Myös jälki kuuluu parin ohjelmistoon. Lisäksi Milli opettelee Emmin kuuloapulaiseksi. Ensimmäinen ääni, herätyskello, on jo aika hyvällä mallilla. Toistaiseksi molemmilla riittää intoa opetella lisää. Toiveissa on, että Emmi ja Milli pääsisivät syksyllä 2012 Kuulo- ja tukikoirayhdistyksen viralliseen koulutukseen. Aikanaan Millistä voi siis tulla Emmin virallinen kuuloapulainen.

Milli on oikea hurmuri. Ja Milli on myös aivan varma, että kaikki ihmiset ovat ihastuneita hänestä. Ja siitä, että hän kiipeää syliin varoittamatta. Eli Milli on kauhea hyppimään. Ja pussaamaan. Millillä kun ei tunnu olevan minkäänlaisia estoja. Emmi kyllä jaksaa jatkuvasti sanoa Millille alas ja korjata sen käytöstä, mutta kun se aika monista ihmisistä on kuitenkin söpöä, niin vahvistuuhan se.
--------
Terveisin Annika, Emmi ja Milli

Katso myös:

Koiranetissä

© Kennel Tronic 2012