Mofi

Tronic Moffina

Mofi on oikea energiapakkaus, joka omistaa kaksi vaihdetta, aina mennään joko kovaa tai täysillä. Päivän kohokohta lieneekin se, kun pääsee metsään ja voi vaan juosta koko sydämensä kyllyydestä. Vaikka Mofi juoksee touhottaa sata lasissa, niin siitä se on tarkka, että omistaja ei katoa mihinkään. Ja onhan Mofilla onneksi isot pystyt korvat, jotka saattavat joskus jonkun käskynkin poimia tuulen huminan seasta. Kaikille ollaan kaveria, häntä heiluu aina iloisesti, tapahtui mitä vaan. Mofi täyttääkin juuri ne kaikki toiveet, mitä koiraa etsiessäni asetin, aina valmis töihin ja luonteenltaan iloinen ja ystävällinen.

Keittiöön ja jääkaapille ei pääse salaa, aina pieni mustavalkonen nenä on siinä vieressä tutkailemassa, että mitäs nyt syödään. Mofi onkin kaikkiruokainen, onneksi nyt pikkuhiljaa se on alkanut nuo ruuaksi ei suositeltavat asiat jättämään rauhaan, kuten lattialistat, ovet, matot...Harrastuksissa onkin mukavaa, kun ruuan eteen tehdään mitä vain. Mofin kanssa harrastellaan agilityä ja tokoa, tosin agilityssä tuntuu palkaksi riittävän se, että saa vain juosta kovaa. Keväällä olisi tarkoitus jatkaa vähän jälkiharjoittelua ja ollaanpahan muutamaan näyttelyynkin menossa pyörähtämään. Ai niin, onhan meillä tarkoitus viel käydä lampaitakin ainakin pari kertaa katselemassa. Pääasia, että koiralla ja omistajalla on kivaa, mitä ikinä sitten tehdäänkään.

Uutisia keväältä 2015:
 LPKY:n vuoden 2014 paras tokokoira sekä seuranmestari Mofi (Tronic Moffina) on sanoinkuvaamattoman upea ja mahtava koira. Se on aina iloinen ja aina valmis tekemään temppuja, tempuiksihan kutsun meidän treenejä. Mofi sai kunnian olla LPKY:n vuoden 2014 paras tokokoira sekä lisäksi kesällä 2014 Mofi voitti tokon seuranmestaruuden. Tokoura aloitettiin vuonna 2013 Mofin ollessa kaksivuotias, silloin suoritettiin alokas-, avoin ja voittajaluokka. Voittajaluokan jälkeen pidettiin joulukuu 2013 taukoa ja pohdittiin treenikaveri Stiinan kanssa seuraavan vuoden (2014) tavoitteet, ja tavoitteeksihan asetettiin kahden koiran tokovalioituminen.

Tammikuussa aloitettiin temppuilut eli treenit. Treenattiin ulkona joko lumihangessa tai jossakin parkkipaikalla ja pientä hiontaa aina kotona olohuoneessa. Välillä satoi lunta niin, ettei eteen nähnyt, välillä sormet ja varpaat olivat umpijäässä, mutta silti me vaan treenattiin. Ja omat mausteensa treeneihin toi vielä tuo minun vuonna 2012 syntynyt pieni kennelpoika, joka oli välillä mukana temppuilemassa. Ja toukokuussa alkoi kisakausi, kaksi ensimmäistä kisaa Mofilla menikin huipusti ykköstuloksilla, sitten vähän tuli takapakkia, kunnes saatiin juuri ennen SM-kisojen ilmoittautumista se kolmas ykköstulos kasaan ja samalla Mofista tuli tokovalio. Valitettavasti omistaja kärsi niin pahasta raskauspahoinvoinnista, ettei uskaltanut SM-kisoihin Poriin asti lähteä.

Kisattiin sitten omissa seuranmestaruuskisoissa kesäkuussa. Olin ilmoittanut kisaan toisenkin koirani voittajaluokkaan ja sisuskaluja niellessäni (oli niin paha olo, että puistattaa vieläkin) tsemppasin Blackyn voittajaluokan voittoon hienolla ykköstuloksella ja heti perään Mofi otti niistä kisoista hienon voiton evl-luokassa saaden 308,5 pistettä. Loppukesästä kisailtiin Mofin kanssa vielä muutamissa kisoissa ja lopulta kauteen mahtui 11 erikoisvoittajaluokan kisaa, joista seitsemässä saavutettiin ykköstulos. Lisäksi syksyllä suoritettiin Mofin kanssa BH-koe hyväksytysti.

Joten kaiken kaikkiaan upea kausi, ja vielä minun ensimmäinen koira, jonka kanssa olen kilpaillut voittaja- ja erikoisvoittajaluokassa. Mofi on kyllä todella upea koira, en olisi parempaa voinut saadakkaan. Aina valmis temppuilemaan häntä heiluen, yrittää täysillä ja sata lasissa, kestää toistoja ja ohjaajan tunarointeja. Ja eihän tämä olisi onnistunut ilman Stiinan ja Lili-snautserin apuja ja treeni- ja kisaseuraa!! Suuret kiitokset siitä ja samalla vielä onnittelut, sillä tulihan Lilistäkin tokovalio, eli saatiin vuodelle 2014 asetetut tavoitteet täyteen. Nyt katse kohti tulevaisuutta ja nostetaan rimaa ja katsotaan mitä voidaankaan vielä saada aikaiseksi, kunhan Mofi nyt ensin tulee mammalomalta takaisin kotiin.

Terveisin Hanne

Katso myös:

Koiranetissä

© Kennel Tronic 2012