Rhonda

Tronic Rhondina”Rhonda” on ensimmäinen koirani ja Pirjon (kasvattaja) minulle valitsema. Koska olin onnistunut näkemään ensin pentuja aina niiden nukkuma-aikaan, pelkäsin ensin Rhondan olevan liian rauhallinen. Kuinka väärässä olinkaan! Pirjo onneksi sai minulle vakuutettua, että Rhonda tulee olemaan kaikkea muuta kuin rauhallinen ja sain Rhondasta loistavan lenkki- ja treenikaverin!

Rhondina on aina tykännyt kaikenlaisesta touhuamisesta. Se on hyvin auttavainen ja tunkee mielellään kauniin tricolor –kuononsa mukaan kaikkeen touhuamiseen. Lattioiden pesu ja lumenluonti ovat lempipuuhia. Metsälenkillä Rhonda löytää kaikki mahdolliset kävyt ja kepit eikä ole turhan nirso kepin koosta: keppi voi olla viidestä sentistä pariinkin metriin. Rhonda on äärettömän ihmisystävällinen ja sen mielestä ihmisestä tulee hänen hvyä kaverinsa, kun Rhondalle vain muistetaan välillä heittää lelu. Kotona Rhonda on nyt iän myötä alkanut rauhoittumaan ja hänen lempipaikkansa on sohvan alla.

Rhondinan kanssa olemme osallistuneet SM –joukkuekisoihin tokossa, jossa olemme edenneet voittaja –luokka. Pk- puolelle emme valitettavasti ainakaan vielä pysty menemään, koska Rhonda säikähti ensimmäisenä uutena vuotenaan sen verran pahasti, että paukut ovat vieläkin kova paikka nuorelle neidille. Tokoilussa Rhondan paras vahvuus on hänen kontaktinsa ja into tehdä asioita. Välillä itse olen helisemässä, kun en osaa aina hallita Rhondan intoa. Tämä ongelma näkyy paremmin meidän toisessa harrastuksessamme agilityssa, jossa emme vielä ole kisanneet, mutta aiomme yrittää kisaamista, kun opin itse vain tarpeaksi nopeaksi, jotta koira ei ehdi tehdä viittä estettä itsekseen ennen kuin minä itse ehdin edes paikalle ja antamaan käskyjä.

Tokossa meillä on parissa kisassa tullut vaikeuksia, kun tukijoukoistamme joku on kesken kisan vaihtanut paikkaa Rhondan näkemättä ja Rhondan paimennusvaistot ovat heränneet ja vieneet keskittymisen. Rhonda on kerran päässyt kokeilemaan lampaiden paimennusta ja osoitti, että siihen olisi ainesta. Rhondan paimennusinto näkyy myös silloin, kun olemme juoksuttamassa koiriamme (nykyään niitä on yhteensä kolme). Rhonda pitää aina huolen siitä, että laumasta yksikään ei eksy väärälle tielle. Tämän johdosta suunnitelmissa on ensi keväänä paimennusleirille osallistuminen. Katsotaan, miten Rhonda siinä lajissa pärjää.


Katso myös:

Koiranetissä

© Kennel Tronic 2012