Stella

Tronic Stella PolarisStellan koko kutsumanimi on Stella Kukka-Maaria ja siitä on muovautunut Stellan erittäin usein käytetty kutsumanimi Kukkis. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. :)

Stella on Brendan viimeisestä pentueesta ja jäi meille ”vahingossa”. Olisin varmaankin pitänyt yhden Stellan täysveljistä, mutta olin myös todella ihastunut alusta pitäen Stellaan. Järkisyyt saivat minut valitsemaan Stellan kyseisestä pentueesta, koska halusin jatkaa kasvatustyötäni ja nartun kanssa se on monin kerroin helpompaa. ;)

Kukkis varttui kuuden pennun pentueessa ja jo varhain siitä näki johtajapennun elkeet. Kaksi tyttöpentua pitivät neljä urosta tiukassa kurissa. Viimekädessä Stella jyräsi myös sisko-Teslan pentulaatikossa. Stellan luonne onkin erittäin mielenkiintoinen, sillä se on ihmisiä kohtaan erittäin ihmisrakas ja nöyrä, mutta toisia koiria kohtaan sillä on jännittävä valta. Kukkis ei tappele, mutta muut koirat yleensä kunnioittavat sitä. Brenda-äidistään Stella otti yliotteen 20 kuukauden ikäisenä ja sen jälkeen niillä ei ole ollut keskinäisiä välienselvittelyjä. Se on sinänsä ihme, sillä Brenda on aika voimakasluonteinen narttu ja myös sillä on tietynlaista auktoriteettiä muita koiria kohtaan. Stella on laumamme selvä pomo.

Stellan harrastuksiin kuuluu tottelevaisuuden lisäksi rauniot, pk-viesti ja agility. Agilityn Stella aloitti 1,5-vuotiaana. Ystäväni Ari Rastas ohjaa Stellaa agilityssä, koska olen itse niin surkea agilityssä. Heidän yhteistyönsä on upeaa katsottavaa. Parivaljakko on edennyt agilityssä uskomattoman upeasti.

Raunioilla Stella on harjoitellut vajaan vuoden ikäisestä asti. Olen halunnut kouluttaa Stellan raunioille ihan omalla rauhallisella tyylilläni ja ainakin vielä toistaiseksi (pitää koputtaa puuta – kop, kop!) kaikki on mennyt käsikirjoituksen mukaan. Ilmaisuissa Stella käyttää ”norskirullaa”, koska Stella ei hauku juuri ollenkaan. Rullan opettelu oli minulle ihan uusi asia, koska edellinen rauniokoirani Roni oli haukkuvalla ilmaisulla. En olisi ikinä voinut kuvitella, että myös kiintorullan opettaminen koiralle olisi voinut olla näin helppoa. Jälkikäteen ajateltuna en oikeastaan osaa itsekään sanoa, miten se niin helpon tuntuista oli. Suurkiitos Kaleniuksen Elinalle Joensuuhun puhelimessa saaduista neuvoista!

Kaikin puolin Stellaa on ollut erittäin helppo kouluttaa ja se on aivan mahtava perhekoira. Stella on erittäin nöyrä koira ja haluaa tehdä asiat oikein. Toivonkin, että Stella Kukka-Maaria jättää myös jälkikasvulleen tätä upeaa luonnettaan. Olen joskus todennut, että Brendaa parempaa koiraa ei olekaan. Nyt minusta tuntuu, että on aika korjata lausetta eli Stella on mielestäni vähintäänkin yhtä mukava koti- ja harrastuskoira kuin äitinsäkin!

 

 Osa kuvista  © Hanna-Mari Ikonen/ Samu Pehkonen

 

Katso myös:

Koiranetissä

 • DNA-testit: CEA & CL & TNS normal
 • BH-koe suoritettu hyväksytysti 17.10.2004 (laukausvarma)
 • Kilpailee tokon AVO-luokkassa (osallistumisoikeus myös
  VOI-luokkaan)
 • Kilpailee agilityn III-luokkassa
  (2 x hyppyserti ja 2x agiserti)
 • Kilpailee pk- viestissä
  1-luokassa
 • FI MVA, BOB, BOB-Veteran

 

 

© Kennel Tronic 2012